Történetünk

Az aranykor

Vállalatunk a patinás történelmi múlttal, színes kulturális hagyományokkal rendelkező, festői környezettel övezett Sátoraljaújhelyen indult hódító útjára 1889-ben. Ezzel pedig megkezdődött a Zemplén Gourmet több száz éves története.

A második világháború utáni államosítás azonban a vállalatot is érintette, ezért a miskolci székhelyű Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalat telephelyén folytatta tovább működését. Ebben az időszakban specializálódott a sátoraljaújhelyi üzemegység elsősorban a szárazáruk és a lóhúsból készült termékek gyártására.

Töretlen népszerűség

A ’90-es és 2000-es évek

1991-2013 között Zemplén-Hús Kft. néven működött tovább az üzem. A fejlett technológiára és az évszázados gyártási kultúrára alapozva a kilencvenes években megkezdődött a termékek széles körű forgalmazása.

A folyamatos fejlesztésekkel és az európai uniós csatlakozással a vállalat is a XXI. századba lépett. Jelentős beruházásokkal korszerűsítették a termelőkapacitást, ami lehetővé tette, hogy az itt készült prémium minőségű, különleges termékek már nem csak a hazai piacon voltak elérhetők, de számos környező ország üzleteiben is megjelentek.

2013-2019 között az üzem életében egy nehéz időszak következett, többszöri tulajdonosváltással és a termelés több éves szüneteltetésével.

Új időszámítás

2020 –

A Zemplén Gourmet 1889 Kft. 2020 óta működteti jelenlegi formájában az üzemet. Fontos célkitűzésünk, hogy az évszázados hagyományokkal rendelkező üzem hírnevét visszaállítsuk, valamint a tradicionális receptúrákra alapuló, sertéshúsból, marhahúsból és lóhúsból készült termékeinkkel ismételten kivívjuk fogyasztóink és kereskedő partnereink elismerését. Ennek érdekében az üzemben folyamatos fejlesztések és felújítások zajlanak, valamint szakmailag magasan kvalifikált menedzsment csatlakozott a vállalat vezetéséhez.

Megszületik a Tokaj Gourmet

A tradicionális termékkínálatunk mellett új, prémium kategóriás húskülönlegességeket kezdtünk forgalmazni Tokaj Gourmet márkanéven – mely termékeket a kézműves hagyományok ápolásával készítjük sváb receptúra alapján. Valamint új ízekkel bővítettük termékkínálatunkat, és vadhúsból készült, különleges ízesítésű gourmet termékeinkkel örvendeztettük meg a fogyasztókat.

A történet folytatódik…